Saç Maskesi Ne Sıklıkla Nasıl Uygulanmalı? 

Saç bakım rutini genç ve sağlıklı görünüm sağlamak için atlanmaması gereken önemli bir noktadır. Saç sağlığımız için önemli olan saç maskesi ne sıklıkla nasıl uygulanmalı? Saç yapınıza ve tipine göre doğru ürün seçimi saç ve kafa derisi sağlığını önemli ölçüde etkilemektedir. Kuru, yağlı, karma, normal ve hassas yapıdaki kafa derisi tipleri için; kalın telli, ince telli ve yıpranmış saçlar için farklı ürünler kullanılmalıdır. Beslenme, stres, su tüketimi, çok sıcak ya da çok soğuğa, boya, fön, maşa gibi etkenler saç sağlığını bozar ve yıpratır bu nedenle düzenli olarak saç bakımı yapılmalı, düzenli bir rutin planlanıp uygulanmalıdır. Parlak, gür ve hacimli saç görünümüne sahip olmak için saç bakım rutinine saç maskeleri eklenmelidir. Saç maskeleri, saç kreminin daha yoğun optimize hali olan ürünlerdir. Saç maskesi ortalama olarak haftada iki kez uygulanmalıdır fakat bazı özel durumlarda; kışları, saçların kuruduğu mat ve cansız göründüğü dönemler saç maskesi uygulaması sıklaştırılabilir. Saç maskeleri sayesinde saç tellerine nem hapsedilir ve bir süre saçlar kuru görünümden kurtulurlar, düzenli kullanımla birlikte saç kırıklarında yüksek oranda onarım sağlanır. Sık sık saç maskesi uygulamak saçların sık sık yağlanmasına sebep olmaktadır bu nedenle uygun aralıklarla uygulanmalıdır. İşlem görmüş boyalı saçlar ve yıpranmış saçlar, saç bakım rutinine kesinlikle saç bakım maskelerini eklemelidir. Boyalı ve yıpranmış saçlar düzenli maske kullanımı ile daha doğal ve daha bakımlı görünebilir. Saç maskesinin nasıl uygulanacağı merak edilen noktalardandır; duşta saçlar şampuan ile yıkandıktan sonra durulanmış saça, diplere uygulamadan boy ve uçlara uygulayarak saç maskesi eşit şekilde dağıtılıp beklenmelidir. Saça sürülen maske en az beş dakika saçta bekletildikten sonra maske tamamen durulanana dek yıkanmalıdır. Kısa ve zahmetsiz bir uygulamadır fakat düzenli şekilde yapılmalıdır, düzenli olarak uygulandığında bakımlı saçlara sahip olmak olasıdır. 

Saç Tipine Göre Saç Maskesi Seçimi 

Saç tiplerine göre saçlarınızın ihtiyaçları değişkenlik gösterir bu doğrultuda kriterlere uygun ürünler seçilmelidir. Saç tipine göre saç maskesi seçimi saç bakımındaki en önemli noktadır. Bakımlı saçlar için neme ihtiyaç vardır, saç maskeleri nemi en iyi karşılayan ürünlerdendir. Kıvırcık ve kalın telli saçlar için yoğun nemlendirme özelliğine sahip, doğal yağ içerikli ürünler tercih edilmelidir. Saç maskesi seçilirken kafa derisinin yapısından ve ihtiyaçlarından ziyade saç uçları ve saç boyunuzun ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır. Kuru saçlar için nemi hapsedecek ürünler, işlem görmüş kırılmış saçlar için içeriğinde; biotin, keratin, kolajen ve protein içeren saç maskeleri tercih edilmelidir. İnce, cansız ve dökülen saçlar; biotin, arginine, b5 vitamini içeren ürünler tercih etmelidir. Boyalı ve yıpranmış saçlara sahip olan kişiler Uv filtreli, güneş ışınlarından koruyucu maskeler tercih etmelidirler. 

Evde Doğal Saç Maskesi 

Saç bakım ürünlerinizin kimyasal olmamasına önem gösteriyor ve evde kürler denemek istiyor olabilirsiniz. Evde doğal saç maskesi tarifleri ile maskeler yapabilir, kimyasal içermeyen doğal ürünlerle saç bakım rutinine takviyeler ekleyebilirsiniz. Evde yapılabilecek birçok doğal maske bulunmaktadır. Saçlarınızı gürleştirmek istiyorsanız biberiye maskesini deneyebilirsiniz. 

  • Biberiye maskesi; biberiye maskesi düzenli kullanım sonucu yeni saçların çıkmasını sağlar ve dökülmeyi önler. Maske için gereken malzemeler; biberiye, içme suyu ve sprey şişesidir. İki yemek kaşığı biberiye, 1 lt içme suyunda kaynatılır. Kaynayan maske turuncumsu kızıl bir renge sahip olacaktır. Maske soğuduktan sonra sprey şişesine konmalıdır, sprey yardımıyla saçlara uygulanır. 
  • Avokado ve badem yağı; kırılmış, yıpranmış saçlara sahipseniz; avokado yağı, badem yağı ve zeytinyağı üçlüsüyle yapılacak karışım kırıkları onarmada gayet başarılı olacaktır. Avokado, badem ve zeytin yağlarından birer yemek kaşığı kaseye eklenir karıştırılır, karışım saç uçlarına ve boyuna sürülür, eşit miktarda dağıtılır, bir süre maske ile beklenilir ardından yağlar güzelce saçtan yıkayarak arındırılır.
  • Kuru ve kaşınan saç derisi için çay ağacı yağı; saç deriniz kuru pul pul dökülüyor ve kaşınıyorsa üç dört damla çay ağacı yağı ile saç derisine masaj yapılmalıdır. Çay ağacı yağının kokusu rahatsız edici gelirse saç kremi ile karıştırılıp uygulanması idealdir. 
  • Kil maskesi: yağlı saçların yağlanmasını önleyen kil maskesi pratik şekilde uygulanmaktadır. Kil su ile kıvam alana kadar karıştırılır. Kil maskesi en fazla yarım saat kadar saçta bekletilmeli ardından yıkanmalı. Kil güçlü bir içeriğe sahiptir bu nedenle uzun süre saçta kalırsa tahriş gibi problemler meydana gelebilir. 
  • Bal maskesi: daha parlak ve canlı saçlara sahip olmak için yapılabilecek doğal bir maskedir. Malzemeler: elma sirkesi, zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı, bal. Bir yemek kaşığı elma sirkesi, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı bal kaseye alınır karıştırılır ve saça uygulanır. 

Yorum yapın